CO2-PRESTATIELADDER

Duurzaamheid

Corovum Advies BV. vindt het belangrijk om milieubewust bezig te zijn. Om dit te bereiken streeft Corovum ernaar om minimaal aan de derde trede van de CO2-prestatieladder te voldoen. Hiervoor is het bedrijf actief bezig met bewustwording en verbeteren van onder andere onderstaande acties:
• Het verminderen van de uitstoot van zakelijk verkeer door zoveel mogelijk gebruik te maken van openbaar vervoer of gebruik van onze elektrische auto’s;
• Vermindering van print- en papierwerk;
• Werknemers en relaties attenderen op het milieubewustzijn.
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van het opwekken van zonne-energie, middels zonnepanelen op het dak.
Om goed inzicht te krijgen in het energiegebruik en de CO2-uitstoot, is de CO2-prestatieladder opgesteld. Deze is door de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) gewaarborgd. De CO2-Prestatieladder is een efficiënt duurzaamheidsinstrument om te helpen bij het reduceren van de CO2-uitstoot.

Doelstelling

Corovum Advies BV streeft ernaar zo milieubewust mogelijk bezig te zijn en waar mogelijk altijd te kunnen verbeteren op gebied van duurzaamheid.

Vanaf mei 2019 zijn we gecertificeerd op de Prestatieladder niveau 3 en sindsdien hebben we de CO2-uitstoot verder gereduceerd met de volgende maatregelen:

  1. Corovum Advies BV promoot het reizen met het openbaar vervoer. Hiertoe hebben we 4 NS-businesscards.
  2. In december 2019 is Corovum Advies BV overgestapt op 100% groene stroom.
  3. Corovum Advies BV heeft in het eerste kwartaal van 2020 nieuwe luchtbehandelingsinstallaties aan laten leggen, bestaande uit een Warmte-Terug-Win-installatie en een nieuw airco-systeem. De nieuwe WTW-installatie zorgt voor terugwinnen van opgewekte warmte en voor voldoende luchtverversing. De airco’s verwarmen in de winter extra, niet meer op gas, en in de zomer koelen ze extra.

Onze totale CO2-footprint bedraagt 1,9 ton CO2. Ten opzichte van het referentiejaar 2018 (16,5 ton) hebben we circa 14,5 ton minder CO2 uitstoot en ten opzichte van 2022 hebben we circa 0,7 ton minder CO2 uitstoot. Hiernaast hebben we ook in 2023 meer elektriciteit opgewekt met onze zonnepanelen en teruggeleverd dan verbruikt. Totaal hebben hierdoor 6,30 ton CO2 gecompenseerd, wat resulteert in een netto uitstoot van -4,4 ton CO2. Hiermee zijn wij een ‘klein’ bedrijf volgens de indeling van de CO2-prestatieladder.

De doelstelling is om voor de komende 3 jaar de CO2-uitstoot met 2% per jaar te reduceren.

Daarnaast zullen wij als bedrijf deelnemen aan verschillende keteninitiatieven en staan we aangemeld bij Milieubarometer.

Onderzoek

De zonnepanelen langs de rand van ons kantoorgebouw zijn aangelegd in het jaar 2000. Deze panelen zijn voorzien van achterplaat gemaakt van Tedlar (Polyvinylfluoride). De ontwikkelaar van dit materiaal (DuPont) heeft in 2018 de panelen onderzocht op basis van rendement, en slijtage. Lees hier het volledige rapport: report – the donjon-nov2018

Copyright © COROVUM ADVIES BV 2021 - Gravin Beatrixstraat 34, 2805 PJ Gouda - KvK 24404794 - Privacy voorwaarden
BETROUWBAAR | INVENTIEF | BETROKKEN